top of page

Brändin rakentaminen: Kuinka luoda vahva perusta markkinoinnille?


brändin rakentaminen, yrityksen visuaalinen ilme

Yrittäjänä voi monesti tuntua siltä, että markkinointi tökkii, aikaa kuluu eikä tuloksia näy. Yksi syy tähän voi olla se, että emme tunne omaa yritystämme riittävän hyvin emmekä osaa tuoda sitä tarpeeksi selkeästi esiin omassa markkinoinnissamme. Kuinka tuntea oma yritys paremmin ja rakentaa oman näköistä brändiä?


Brändin rakentaminen lähtee yritykseen tutustumisesta!

Tässä sinulle 10 apukysymystä, joiden avulla tutustut yritykseesi ja voit vahvistaa omaa brändiäsi.


1. Mikä on yrityksesi tarina, mistä se on saanut alkunsa? Mistä yrityksesi on saanut alkunsa ja miksi sinä olet lähtenyt yrittäjäksi? Jaa tarinaasi osana markkinointia ja ennen kaikkea lisää se nettisivuillesi, sillä ihmiset rakastavat kuulla, mistä kaikki on alkanut.


2. Millaiset arvot ohjaavat omaa tekemistäsi yrittäjänä? Arvot ovat yrityksen toiminnan perusta. Ne määrittävät, miten kohtelet asiakkaitasi ja teet työsi. Kun nämä arvot ovat selkeät, ne ohjaavat päätöksentekoasi ja auttavat asiakkaita ymmärtämään, miksi juuri sinun yrityksesi on heille tärkeä.


3. Kuka on unelma-asiakkaasi, ketä haluat auttaa? Jokaisella yrityksellä on oltava oma rajattu kohderyhmä. Tunne asiakkaasi syvällisesti: heidän tarpeensa, toiveensa ja haasteensa. Näin voit räätälöidä markkinointisi vastaamaan juuri heidän tarpeitaan. On myös hyvä kysyä itseltä miksi haluat auttaa juuri näitä ihmisiä.


4. Mitä ainutlaatuista sinä voit tarjota asiakkaillesi? Kilpailu markkinoilla on kovaa, ja erottuminen on avain menestykseen. Mieti, mikä tekee sinusta ja yrityksestäsi erityisen.


5. Millaisia tunteita haluat herättää asiakkaissasi, ja miten ne liittyvät palveluihisi? Tunteet vaikuttavat vahvasti päätöksiin. Mieti, millaisia tunteita haluat herättää asiakkaissasi. Haluatko heidän tuntevan olevansa arvostettuja, innostuneita vai rauhallisia? Näiden tunteiden tulisi kuvastaa yrityksesi palveluja ja arvoja. Ja näitä tunteita tulisi välittyä yrityksesi markkinoinnissa. Ihan jokaisessa kohtaamisessa yrityksesi kanssa.


6. Mistä yhdestä asiasta haluat yrityksesi olevan muistettava? Valitse yksi keskeinen asia, joka tekee yrityksestäsi erottuvan ja korosta sitä kaikessa markkinoinnissasi.


7. Mitkä ovat yrityksesi vahvuudet ja heikkoudet? Tunne vahvuutesi ja korosta niitä, mutta ole myös valmis työskentelemään heikkouksiesi parantamiseksi.


8. Miten asiakkaasi näkevät yrityksesi? Kysy ja kuuntele asiakkaitasi. Heidän näkemyksensä auttavat sinua ymmärtämään, miten he kokevat yrityksesi ja miten voit parantaa palveluitasi. Omien asiakkaidesi näkemys auttaa sinua myös muuttamaan toimintatapojasi, jos he näkevät yrityksesi eritavalla kuin haluaisit sen tulla nähdyksi.


9. Millaisia asiakaspalautteita olet saanut? Kaikki asiakaspalautteet ovat arvokkaita erityisesti sinulle itsellesi, mutta myös niille ihmisille, jotka vielä pohtivat palveluitasi. Ne vahvistavat brändiäsi ja antavat uusille asiakkaille luottamusta.


10. Millaisia pitkän aikavälin tavoitteita yritykselläsi on? Yrittäjänä on helppo uppoutua arjen pyörteisiin, mutta pitkän aikavälin tavoitteet ovat tärkeitä. Missä näet yrityksesi vuosien päästä? Tavoitteet auttavat sinua suunnittelemaan markkinointiasi pitkäjänteisesti.


Peilaa vastauksesi nykyiseen viestiin ja visuaaliseen ilmeeseen!

Kun olet vastannut näihin kysymyksiin, on aika peilata omia vastauksiasi siihen, mitä yrityksesi viestii eri kanavissa. Näkyykö arvosi sosiaalisessa mediassa, verkkosivuillasi ja markkinointimateriaaleissasi? Ovatko pitkän aikavälin tavoitteesi näkyvillä? Viestiikö yrityksesi visuaalinen ilme kaikesta siitä mitä vastasit?


Jos vastaus on kyllä, olet oikealla tiellä. Asiakkaasi tietävät, kuka olet ja miksi heidän tulisi valita juuri sinut.


Jos vastaus on ei, älä huoli. On aika tehdä muutos. Jos visuaalinen ilmeesi ei ole kunnossa tai viestisi on vielä vähän epäselvä, on todennäköisempää, että asiakkaasi valitsevat sinut esimerkiksi edullisen hinnan tai ensimmäisenä vastaamisen takia.


Jotta voit parhaiten palvella omaa kohderyhmääsi ja juuri niitä ihmisiä ketä haluat eniten auttaa, sinun on pystyttävä puhuttelemaan heitä mahdollisimman hyvin. Visuaalinen ilme auttaa ennen kaikkea herättämään kiinnostuksen, mutta myös viestii yrityksesi arvoista ja tuo esiin sun omaa osaamista sekä rakentaa luottamusta just siinä sun omassa kohderyhmässä.


Näiden kysymysten säännöllinen pohdinta on tärkeää yrityksesi kehittämisen kannalta. Se auttaa sinua pitämään brändisi ajan tasalla ja varmistamaan, että se heijastaa aitoja arvojasi ja tavoitteitasi. Ja jos visuaalinen ilmeesi ei vastaa näitä kysymyksiä, älä epäröi pyytää apua sen päivittämiseen. Yhdessä voimme luoda brändistäsi entistä vetovoimaisemman ja houkuttelevamman sekä tavoittaa sun unelma-asiakkaita ja kasvattaa yrityksesi myyntiä. Tutustu siis visuaalisen ilmeen toteutukseen ja ota askel kohti oman näköistä yrittäjyyttä!

Comments


bottom of page