top of page

Sopimusehdot

Voimassa 3.4.2023 alkaen.

Sopimusehdot astuvat voimaan, kun asiakas on hyväksynyt tarjouksen.

Graafisen työn käyttöoikeudet

Luonnokset eivät ole asiakkaan käyttöä varten eikä niitä saa julkaista tai luovuttaa ulkopuolisille ilman erillistä lupaa. Tekijänoikeudet säilyvät aina (sekä luonnokset että lopulliset versiot) Värifilmin omistuksessa. Asiakas saa käyttöoikeudet lopullisiin versioihin kaupalliseen käyttöön. Niiden luovuttaminen kolmansille osapuolille on kiellettyä, ellei asaiasta ole erikseen sovittu. 

Värifilmillä on oikeus käyttää lopullista varsiota tai sen luonnoksia osana markkinointia.

Laskutus

Kaikissa graafisissa töissä lasku lähetetään sähköpostitse ennen lopullisten tiedostojen toimitusta. Minimilaskutus 60min.

Lasku on tarvittaessa mahdollista jakaa useampaan osaan. Valmiit teidostot, toimitetaan kun ensimmäinen osa tai vähintään puolet sovitusta summasta on maksettu.  Myös verkkolasku on mahdollinen. Paperilaskun laskutuslisä on 10€. 

Tilatun työn peruuttaminen

Mikäli asiakas haluaa peruuttaa tilaamansa työn kesken työprosessin, laskutetaan siitä 50% sovitun työn hinnasta. Valmiista työstä tai hyväksytystä luonnoksesta laskutetaan aina täysi sovittu hinta.

Muuta huomioitavaa

Asiakas vastaa itse tuottamansa tai toimittamansa sisällön käyttö- ja tekijäinoikeuksista sekä lainmukaisuudesta.

Sopimusehtojen rikkomisesta voidaan lähettää lasku.

graafine suunnittelu

Valokuvauksen varaaminen

Kuvauksen voit varata nettisivujen yhteydenottolomakkeella, sähköpostilla tai somen kautta (fb/instagram @varifilmidesign).
Toivon, että tutustut ensin hinnastoon, ennen kuin laitat viestiä. Mikäli sinulla on kysyttävää kuvauksista, hinnoista tai muusta ole yhteydessä!

Valokuvauksen peruminen/siirtäminen

Mikäli joudut peruuttamaan kuvauksen, tee se mahdollisimman ajoissa.

Ennalta sovittuun kuvauspaikkaan (lähinnä henkilökuvaukset) sovittu kuvaus on mahdollista siirtää tai peruuttaa maksutta, kun teet sen viimeistään 2 vuorokautta (48h) ennen kuvausta. Mikäli peruutat kuvauksen alle 48h sisällä tai et saavu kuvauspaikalle, laskutetaan kuvauksesta koko sovittu hinta. Sairastapauksissa kuvauksen voi peruuttaa maksutta lääkärintodistusta vastaan. Sairastapauksissa (kuvaajan tai kuvattavan) pyritään mielummin löytämään kuvaukselle uusi aika.

Ulkokuvauksia koskee säävaraus. Sateella siirretään kuvausta tai yritystään löytää mahdollinen kuvauspaikka sisätiloista.

 

Tuotekuvaksien peruutuksessa laskutetaan 50% sovitusta summasta, mikäli kuvia ei ole vielä otettu. Jos kuvat on jo otettu, laskuteetaan koko sovittu summa.

Matkakulut

Huomioithan ettei minulla ole autoa, joten käytän julkisia kulkuneuvoja. Kuvauksen hinta sisältää matkakulut Tampereella. Tampereen ulkopuolelle mentäessä hintaan lisätään julkisen liikenteen sen hetkisen hinnaston mukainen summa.

Kuvauksen maksaminen

Kaikki kuvaukset maksetaan laskulla kuvauksen jälkeen, kun kuvat on valittu.

Isommat laskut voi tarvittaessa jakaa useampaan osaan. Ensimmäinen osa laskutetaan tällöin ennen kuvausta ja kuvat toimitetaan kun vähintään puolet on maksettu.

Lasku toimitetaan sähköpostilla. Myös verkkolasku on mahdollinen.
Paperilaskun laskutuslisä on 5€. 

Kuvien toimitus

Kuvauksen jälkeen kuvat käydään läpi ja niistä tehdään tarvittaessa koevedokset. Koevedoksia eivät ole vielä valmiita kuvia eikä niitä ole lupa käyttää tai julkaista. Koevedosten toimitusaika on
1-5 arkipäivää. Valmiit kuvat lähetetään linkintakaa löytyvässä kansiossa 1-5 arkipäivän kuluessa siitä, kun lasku näkyy minulla maksettuna.

Asiakkaalta oletetaan käsittelytyyliini tutustumista ennen kuvausta.


Alkuperäisiä kuvia ei luovuteta asiakkaalle.

Asiakas on vastuussa kuviensa varmuuskopioinnista.

Kuvien käyttöluvat, asiakas

Kuvien käsittely (myös instagram filtterit) on ehdottomasti kielletty, ellei tästä ole erikseen sovittu!

Yritys saa kuviin käyttöoikeuden kaupalliseen käyttöön niin nettimaailmassa kuin printissäkin. Kuvien luovuttaminen/myyminen kolmansille osapuolille (esim. lehdet sekä valokuvakilpailut) on kielletty ilman erillistä lupaa.

Kuvien tekijänoikeudet säilyvät aina kuvaajalla.

Kuvien käyttöluvat, kuvaaja

Kuvaajana minulla on oikeus julkaista kuvia portfoliossani, blogissani ja muissa yritykseni kanavissa (esim. facebook ja instagram) myös printissä. Mikäli et halua kuviasi julkaistavaksi ilmoitathan siitä ennen kuvausta.

valokuvaus
bottom of page