top of page

5+1 vinkkiä parempiin some kuviin itsestä

Somessa ja nettisivuilla toimii hyvin erilaiset kuvat. Somessa halutaan jakaa enemmän aitoa ja arkisempaa sisältöä. Usein yrittäjänä somekuvia tuleekin otettua itse ja siksi haluan jakaa sinulle 5 vinkkiä kuinka ottaa parempia somekuvia itsestäsi.


Valitse paras valaistus

Hyvä valaistus on avainasemassa hyvän kuvan ottamisessa. Käytä mieluummin luonnonvaloa, jos mahdollista. Siirry siis lähelle ikkunaa ja käännä kasvosi ikkunaan päin. Näin valo tulee kaikista parhaiten kasvoillesi ja vältät ikäviä varjoja. Sammuta myös muut valot, jotta vältät sekavaloa. Keinovalo on usein lämmintä ja luonnonvalo on kylmää, jos sotket näitä keskenään osa kuvasta näyttää keltaiselta ja osa siniseltä, eikä mikään näytä hyvältä.


Kiinnitä huomiota taustaan

Varmista, että tausta ei ole liian sotkuinen tai häiritsevä. Vähemmän on enemmän -ajattelu toimii parhaiten. Kuvassa pääosassa olet sinä ja kaikki pienet yksityiskohdat vievät kaiken huomion pois sinusta ja tekevät kuvasta sekavan. Taustan ei tarvitse olla tyhjä, mutta vältä liian paljoa tavaramäärää. Erityisesti useampi pieni esine vie helposti liikaa huomiota.


Kokeile uusia kuvakulmia

Kuvakulmalla on suuri vaikutus kuvan tunnelmaan. Kokeile erilaisia kuvakulmia ja löydä itsellesi parhaimmat kulmat. Oikealla kuvakulmalla voit myös korostaa haluamiasi yksityiskohtia, kuten silmiä tai hiuksia.


Muutama käytännön vinkki kuvakulmiin:

  • Kaksoisleuka häviää helpoiten, kun nostat leukaa ja kameraa molempia hitusen ylöspäin.

  • Silmät korostuvat paremmin, kun käännät kateseesi kohti valoa

  • Näytät pidemmältä, jos otat kuvan enemmän alaviistosta

  • Jos taas kuvaat enemmän yläviistosta, näytät pienemmältä


Mieti mitä puet

Vaatteet voivat auttaa luomaan halutun tunnelman ja vaikutelman kuvassa. Valitse vaatteet, jotka sopivat tilanteeseen ja ovat itsesi näköiset. Vältä kuitenkin liian monimutkaisia kuvioita, ne vievät kaiken huomion pois sinusta sekä tekevät kuvasta sekavan.


Kokeile ja astu pois mukavuusalueelta

Ihan pienetkin muutokset voivat tehdä suuren vaikutuksen kuvaan, joten kokeile rohkeasti erilaisia asioita ja löydä oma tapa ja tyyli ottaa kuvia. Varsinkin somessa sellaiset perinteiset pönötyskuvat ei ehkä ole ne kiinnostavimmat. Jokaisessa kuvassa ei myöskään tarvitse näyttää kasvoja. Näytä mielummin sitä mitä teet ja millainen olet. Inspiraatiota kuviin.


Astu pois sieltä omalta mukavuus alueelta ainankin hieman. En tarkoita, että tee kuvaustilanteesta jotenkin epämukava. Ota mielummin rennommin ja kokeile sinulle uusia asioita. Ihan jo vaikka kameran ajastimen käyttö voi olla uusi asia, jota voit kokeilla. Älä siis ota perus selfietä vaan asettele kamera johonkin, missä se voi olla tukevasti ja ota itsestäsi kuva ajastimella.


Käsittele, käsittele, käsittele

Viimeisenä vielä se kaikista tärkein eli käsittele julkaisemasi kuvat. Kuvankäsittelyllä on valtava merkitys lopulliseen kuvaan. Yrityksen some tilillä on myös tärkeä antaa mahdollisimman laadukas vaikutelma yrityksestäsi ja kuvien avulla voit vaikuttaa siihen millaisen kuvan yrityksestäsi annat.


Yhteenvetona vielä, parempien somekuvien ottaminen itsestäsi voi vaatia hieman vaivaa ja kokeilua, mutta se on mahdollista. Muista huolehtia valaistuksesta ja taustasta, käyttää oikeaa kuvakulmaa, valita oikeat vaatteet ja kokeilla uutta. Näillä viidellä vinkillä saat jo omat somekuvasi ihan uudelle tasolle.


Älä kuitenkaan unohda, että näillä vinkeillä et voi korvata ammattilaisen ottamia kuvia, mutta voit hyödyntään näitä vinkkejä omissa kuvissasi ja päästä ainakin hieman parempaan lopputulokseen.


Kun tarvitset laadukkaita, itsesi näköisiä ja käytännöllisiä kuvia, tutustu henkilökuvauspalveluihini.

コメント


bottom of page