top of page

Parhaat vinkit henkilökuvaukseen talvella

Talvi on valokuvauksen osalta haastavaa aikaa monesta eri syystä. Yrittäjänä valokuvia tarvitset kuitenkin ympäri vuoden ja siksi haluan jakaa sinulle parhaimmat vinkit henkilökuvaukseen talvella.


Talvella valokuvauksesta tekee haastavaa valon vähäinen määrä, kylmä ilma ja nopeasti vaihtelevat sääolosuhteet. Tässä postauksessa käydään läpi erityisesti miten selvitä siellä kylmässä ilmassa.Pukeudu oikein Lämpimät vaatteet ovat kaikista tärkeimmät. Kerrospukeutuminen on ehdottomasti paras tapa pysyä lämpimänä. Lämmin takki on myös tärkeä, mutta sitä ei välttämättä kannata pitää kaikissa kuvissa päällä. Villapaidat ovat ihania ja sopivat hyvin talvisiin kuviin. Sen alle kuitenkin kannattaa laittaa vielä lämmin kerrasto tai vaikka kaksi. Lisäksi paksut kaulahuivit, pipot ja lapaset näyttävät hyvältä kuvissa kuin myös pitävät lämpimänä.

Kuumaa juotavaa mukaan kuviin ja kuvaus hetkeen Kuuma kaakao termospullossa niin lämmittää sinua, kuin on myös oikein hyvää rekvisiittaa kuviin. Tai jos et kaakosta tykkää (kuka ei muka tykkäisi?) voit hyvin ottaa vaikka kahvia tai muuta kuumaa juotavaa mukaan.Sisään - ulos - sisään - ulos Ei missään nimessä näin, älä käy välillä lämmittämässä kameraa sisällä. Kylmä ilma ei ole itsessään haitaksi kameralle, mutta sen aiheuttama kosteus on. Siksi kesken kuvauksen ei kannata käydä lämmittämässä kameraa sisällä. Vara-akkuja kannattaa myös varata pari mukaan ja säilyttää ne erikseen, jossain lämpimässä paikassa esimerkiksi takin sisätaskussa. Kuvauksen jälkeen kannattaa kamera laittaa paikkaan, jossa se saa ensin lämmetä rauhassa pari tuntia. Tärkeintä on, että sitä ei käytetä ennen kuin se on lämmin ja varmasti kuiva. Muistikortti kannattaa myös jättää vielä kameraan. Vaikka olisi kova tarve päästä siirtämään jo kuvia koneelle niin se kannattaa tehdä vasta, kun kamera ja kortti ovat lämpimiä. Kosteus hajottaa sekä kameran, että muistikortin.


Varaa aikaa kuvaukselle

Kylmässä ilmassa kamera ja erityisesti kameran muistikortti toimii hitaammin ja siksi kuvaukselle on tärkeää varata hieman enemmän aikaa kuin yleensä.Vaihtelevat sääolosuhteet

Pieni lumisade tai vähäinen lumen määrä ei myöskään ole este kuvaukselle. Lumisade tekee kuvasta myös hyvin erilaisen ja voi saada aikaan myös oikein kivan näköisen kuvan. Jos taas lunta ei ole paljoa, voi hyvinkin valita kuvauspaikaksi esimerkiksi havumetsän. Kuvauspaikka kannattaa kuitenkin valita yrityksesi muuhun brändiin sopivaksi. Edellisessä postauksessani "Yhtenäistä brändiä kuvien avulla | 6 vinkkiä yhtenäisiin kuviin!"

kerroin enemmän kuvauspaikan valinnasta. Käy siis ihmeessä lukemassa kyseinen postaus.


Valo ja valon määrä

Yleisesti voisi sanoa, että paras valaistus on n. tunti ennen auringon laskua, mutta talvella suosittelen ajoittamaan kuvaukset lähes aina keskipäivälle, kun valoa on eniten. Talvella myös auringon valo on huomattavasti pehmeämpää kuin kesällä ja sen takia kovia varjoja on helppo välttää myös keskipäivällä.


Tässä oli mun tärkeimmät vinkit henkilökuviin talvella. Mitä tykkäsit postauksesta? Kerro se kommenteissa ja muista myös painaa tuota alla näkyvää sydäntä. Näin autat minua tekemään jatkossakin mahdollisimman kiinnostavaa sisältöä. Ja hei uusimmassa instagram postauksessani kerron "4 vinkkiä valokuvaamiseen talvella". Siinä on pari vinkkiä myös sisällä kuvaamiseen, kun valoa on vain vähän käytettävissä.


~ Mimmi


--------------------------------------

Kiinnostuitko henkilökuvauksesta talvisissa olosuhteissa?

Nettisivuiltani löytyy ajankohtainen hinnasto, mutta voit myös suoraan kysyä tarjouksen juuri sinun yrityksellesi.

Laita sähköpostia varifilmi@gmail.com tai viestiä somessa:

Facebook: @varifilmidesign

Instagram: @varifilmidesign

Tiktok: @varifilmi

Linkedin: Mimmi Värifilmi

תגובות


bottom of page