Tämä kaikki tapahtuu vasta kuvauksen jälkeen!


Kuvauksen jälkeen tapahtuu paljon kaikkea, mistä et välttämättä tiedä. Minulta kysytään myös usein monia kysymyksiä liittyen kuvaukseen ja esimerkiksi siihen kuinka kauan kuvien toimituksessa menee. Erityisesti seuraavia kysymyksiä kuulen usein:

  • Milloin saan kuvat?

  • Mikä on koevedos?

  • Kauan menee, että saan koevedokset?

  • Miten kuvat toimitetaan?

Kun kuvaus on ohi...

Kaikki mitä tapahtuu kuvauksen jälkeen riippuu täysin kuvaajastasi. Ensimmäisenä kuitenkin itse lähetän asiakkaalle koevedokset. Tämä tapahtuu 1-3 päivän sisällä kuvauksesta. Useimmiten kuitenkin lähetän koevedokset jo samana päivänä, kuin kuvaus on ollut. Nämä näkemäsi koevedokset ovat siis käsittelemättömiä kuvia, joista voit valita kuvat jotka haluat itsellesi käsiteltyinä. Koevedokset eivät ole kuvia, joita saisi julkaista somessa tai teettää paperikuviksi.

Koevedokset ovat nähtävilläsi tietyn ajan, jonka kuvaajasi on sinulle kertonut. Minun asiakkaana sinulla on kaksi viikkoa aikaa valita kuviasi. Tästä on myös mainittu, kun koevedokset on lähetetty sinulle, mutta muistuttelen vielä myöhemmin, mikäli et ole ehtinyt kuviasi valitsemaan.


Nyt olet valinnut itsellesi kuvat, mutta mitä sitten? Kun kyseessä on minun asiakas, hän saa kuvista tässä vaiheessa laskun. Lasku lähetetään sähköpostiin pian sen jälkeen, kun olen vastannut sinulle kuvavalintoihisi. Samalla kun sinä saat laskun, minä siirrän valitsemasi kuvat odottamaan käsittelyä. Kun näen, että lasku on maksettu, käsittelen kuvat. Kuvien käisttelyyn on varattu aikaaa 1-5 päivää, mutta lähes jokainen asiakas on saanut kuvansa parissa päivässä, monesti jopa samana päivänä, kun lasku on maksettu.

Miten kuvat toimitetaan?

Käsitellyt kuvat ladataan pilveen, kansioon, josta voin helposti lähettää sinulle linkin. Kuvat kannattaa ladata vielä itselle erilliseen talteen, koka kuvaajilla on usein rajallinen määrä tilaa käytössä, eikä kaikkia kuvia voida siis säilyttää nähtävilläsi ikuisuuksia. Aika, jonka kuvat ovat nähtävilläsi, riippuu täysin kuvaajasta. Minä en ole etukäteen ilmoittanut kuinka kauan kuvat ovat nähtävillä, mutta laitan kyllä viestiä ja pyydän lataamaan kuvat omalle laitteelle talteen. Ei kuitenkaan pelkoa, että kuvat häviäisivät muutamassa viikossa. Säästän kuvia samassa kansiossa ehkä noin vuoden verran.


Kuinka kauan tähän kaikkeen menee siis aikaa? Minusta on tärkeää, että asiakas ei joudu odottelemaan turhia tai kyselemään erikseen, joko kuvat ovat valmiit. Haluan, että kuvat ovat nopeasti asiakkaalla. Erityisesti koevedokset ovat tärkeä saada pian asiakkaalle. Se kuinka kauan kaikkeen menee aikaa riippuu sekä sinusta asiakkaana ja minusta kuvaajana. Voit siis itse vaikuttaa esimerkiksi sillä kuinka nopeasti valitset haluamasi kuvat tai maksatko laskun vasta eräpäivänä vai heti, kun se on tullut.

Nopeimmillaan voit saada kuvasi valmiina jo muutamassa päivässä, mutta on myös mahdollista, että siihen menisi yli kuukausi.


Tässä oli aikalailla kaikki, mitä kuvauksen jälkeen tapahtuu. Toivottavasti siitä oli apua myös sinulle. Vaikka nyt tiedätkin, miten minun asiakkaat saavat omat kuvansa valmiiksi käsiteltyinä, en voi kertoa tätä samaa kaikkien kuvaajien osalta. Tapoja toimittaa kuvat asiakkaalle on olemassa vähintään yhtä monta kuin kuvaajiakin. Mikäli sinulle jäi vielä kysyttävää, vastaan parhaani mukaan. Kysymyksiä voi jättää somekanaviin kommenttina tai laittaa yksityisviestiä!


~ Mimmi M


--------------------------------------------- Kiinnostuitko kuvauksesta? Suunnitellaan kuvaus tarpeidesi mukaan ja ikuistetaan tärkeät hetkesi kuviksi. Varaa oma aikasi sähköpostilla valokuvaajamimmim@gmail.com tai laita viestiä somessa Facebook: Valokuvaaja Mimmi M Instagram: @vkmimmim Toivottavasti tapaamme kanssasi!

Värifilmi Mimmi M Ky | varifilmi@gmail.com | Y-tunnus: 3106030-5

  • Facebook
  • Instagram